söndag 13 augusti 2017

40 års kalas och 2x7 års kalas

I går var vi på en väns 40 års kalas. Regn och kyla. Vi skulle vara i tält och jag var livrädd att frysa. Finkläder och finskor valdes bort till förmån funktion och varmt.
Jag var orolig i onödan, dels var det ute varmare på kvällen och regn upphörde men det var värmare i tältet och vi människor värmde upp med. Så inte frös jag inte.
Alltid trevligt gå på kalas och kul träffa vänner som man inte sett på ett tag nu. De är härliga och roliga människor. Födelsedagsbarnet är rolig som stand up comedian utan att veta om det. Vi skrattade gott och kärleksfullt åt hennes anekdotiska berättelser.
Idag vart det dags för mer kalas. Då det var syskonsbarnens tur att fylla 7 år. Praktiskt nog slogs syskonen ihop kalas så det blev ett gemensamt istället för 2.
Vi hämtade också hem makens segervin. Det han fick vid sin första vinst 1997 tror jag det var. Vinet har vi förvarat i broder och svägerskans källare i många år.
Ett rött vin på 5 liters flaska. Från 1994 trodde vi men är idag osäkra på årtal i högerkant på bild. Vi tycker det ser ut som 91?
Spännande. Flaskan ska avnjutas på fredag med högt kvalificerade munskänkare och finmiddag, har sett meny som är en 7 rätters. Det kommer även bli en vinprovning på bourdaux viner. Gud så spännande detta kommer bli. Tänk bara om makens vin blivit korkat? Hemska tanke men man vet aldrig. Go'kväll

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar