söndag 7 juli 2013

Kaffe förbannelsen fortsätter...

Så var vi åter hemma i civilisationen. Campingen var underbar, vem hade trott det? 4F har vi haft, Vackert Väder, Varmt, Vänner och Vindstilla. När tälten igår var resta tog papporna sig en välförtjänt öl på strankanten. De såg så roliga ut när de synkroniserat drack öl och zappade i sina mobiler. Modernt vildmarksliv.
Barnen spelade fotboll och beach tennis samt tog kanoterna själva på tur.
Jag må säga att jag var imponerade av de stora killarna. De sågade av stockar och klöv sedan med yxa till ved. De jobbade duktigt. Sedan skulle de promt tända elden med tändstål in old style. De lyckades faktiskt med det också. Jag och vännens dotter var inte helt säkra på deras förmåga på detta och hungriga var vi, så i smyg startade hon och jag en engångsgrill och grillade på lite korvar till förrätt. Killarnas eld tog sig ju så de grillade manligt och starkt kött och hamburgare åt oss.
Viktiga vinet och plastvinglas on frontline
Manlig måltid lagas. Jag grillar vår korv nere vid kanoterna där mina ben syns brevid engångsgrillen.
Dottern säger att det är bara jag som kan " bära upp" stråhatt till träningskläder. Strunt samma effektivt både mot sol och ev. Knott. Måste dock säga att jag inte såg varken en mygga eller något knott under vår vistelse där.
Här vaknar jag upp vid 10.30 tiden. Först när vi lade oss i natt fick jag lite klaustrofobiska känslor när vi kröp in u tältet. Mörk och inga fönster och lågt i tak. Vi hade lånat ett rktigt proffstält men jag är ju inte van med campingliv. Men jag vande mig. Sedan kom jag på alla hemska styckmördare som gick lösa i skogen och skräckfilmer man sett så jag lyssnade förtvivlat efter deras smygande fötter. Tvingade ut maken vid ett tillfälle då jag tyckt mig höra ett brackande, visade sig vara eldstaden. Alla somnade utan jag som låg och lyssnade. Efter ett tag kom snarkkören igång. Maken snarkade, vår vän snarkade i sitt tält, sonen snarkade. Sonen brummade lite men de stora... Om maken snarkade på utandningen så snarkade kamraten på inandningen. Så de snarkade omlott. Nåja maken vaknade vid 7.00 och gick upp då föll jag till ro efter mitt nattpass och sov gott.
Rise and shine, nyss vaknat upp. Tänk om man kunde fått kaffe med mjölk. Men mjölken var glömd kvar hemma. Maken hade tagit med filter och filterhållaren vår och gjorde kaffe till kamraten. Jag bet ihop. Kaffe får bli hemma sedan. Sonen och maken paddlade på och jag satt i mitten i kanoten. Så väl hemma kastar jag mig på kaffe och skall leta fram filterhållaren till detta då jag har en kaffeabstinens. Men vad f-n? Filterhållaren står kvar ute i vildmarken. Vad är detta för skämt? Maken får sig såklart en skrapa( han som använde den sist) om att inte lägga tillbaka saker i packning när man använt något. Men sådan är maken inte, det vet jag ju. Kontroll behov vet han inte ens vad det är. Allt ordnar sig alltid tycker han och det är väl sant på sätt och vis. Men jag behövde kaffe bums så det fick bli en tratt i bryggkannan och filter och kaffe knölas ner i tratten. Det blev kaffe med mjölk och abstinensen lade sig. Maken hastade dock skyndsamt iväg till golfbanan och sin träning när han såg sin abstinenshuggande fru bli halvt galen vid upptäckt att filterhållaren inte var med hem. Slutet gott och allting gott. En vansinnigt härlig helg. Tack alla ni som möjliggjorde detta genom att låna ut tält,sovsäckar,triangakök, liggunderlag mm. Sonen tyckte att detta får bli en tradition detta måste vi göra varje år. Nja, vi får väl se det:). Men kan rekomendera Kyrkekvarns kanotuthyrning. Go' kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar