söndag 21 juni 2015

Fikat i Blomberg på det nu riksbekanta fiket

Idag har det mest åskat och regnat hemmavid. Skulle egentligen åkt till Gislaved på kalas för vår söta lilla gudson, men då det är arbetsdag imorgon och risken att det blev sent så tar vi det mot slutet av veckan.
Vi åkte då till det numer rikskända Blomberg och det tragiska som utspelade sig här för exakt 2 veckor sedan satte ju orten på kartan. Samt att det nu är drygt en vecka sedan man fann flickan förmodat mördad då 2 män sitter häktade för just mordmisstanke.
Det var idag ett liknande väder som för 14 dagar sedan. En hel bygd berördes och påverkades utan att majoriteten och det inkluderat mig själv kände flickan. Men det hemska och helt oförståeliga gör att vi är många som berörs och vill både visa sympatier och deltagande till flickan och familjen. Det var folk här likt en vallfärd som lade ner blommor ,vandrade omkring och tittade eller tog en fika i det fantastiskt mysiga cafe'et som är med i white guide. De hade så fina soppkärl men tyvärr var de inte till salu. Någon som vet var man kan köpa något liknande?
Här satt vi och fikade och såg ut över den vackra vyn med Vänern i bakgrunden. Här ser man även den polisavspärrade byggnaden där fönstren på halva kortsidan och bakre sidan som vätter mot sjön har svarta hängen för att förhindra insyn. Urrk bara ryser vid tanken att något hemskt kan har hänt här  i en sådan vacker och lantlig idyll. Man ser också resten av takombyte som tydligen pågicks av de nu häktade männen. Man undrar varför? Vad hände? 
Hoppas att det får ett slut. Att rätt gärningsmän är häktade och att bevis finns samt att det går få någon lite förklaring till varför någon/några tycker sig ha rätten att göra så mot en stackars flicka och hennes familj och vänner. Vet inte men jag tänker mycket på vad som hände hemne och varför. Det var på ett sätt kusligt åka dit till platsen hon försvann på men också skönt att få visa sina kondeleanser där på plats. Skrev i en jättetjock liggare där många redan skrivit och ritat fina bilder. Det var fint att se alla blommor och hur folk hela tiden kom i strida strömmar. Det var fint bara sitta där i den fridfulla och så vackra miljön och försöka ta in att för 2v sedan gjorde ondskan ett besök här, hur kan man göra ont i en sådan miljö och idyll? Hur är en sådan människa funtad? Hur kan man göra så ont i en vacker värld med en ung vacker flicka? Hur tänker en sådan person nu? Hur kan man leva med sig själv efter gjort något som den troligen gjort? Jag måste avslutningsvis också få uttrycka min beundran för alla medmänniskors engagemang här, missing people, alla fritidsklubbar med dykare och ryttare m.fl  som ställt upp, alla 1800 frivilliga som tagit er tid,gjort er fria från ordinarie arbeten och polisen vilket arbetet ni tillsammans gjort. Tack till alla inblandade som lyckats hålla tand för tunga och gjort att man kan bedriva sin förundersökning utan alla hobby-CSI människor med gud vet vad i teorier och snaskerier i media. Gott så, klart vi övriga vill få klarhet i vad som hände..men först när det är klart och när man faktiskt har det klart för sig. Go'kväll

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar