lördag 13 juni 2015

Sorg och glädje hand i hand

En sorgens dag, framförallt för Lisa Holms familj men även för många människor i vårt land som engagerat följt nyhetsflödets utveckling tills vi inatt nåddes av beskedet av att flickan hittats avliden.....
Skönt att flickan hittades och får komma hem till de sina, men hon borde fått leva sitt liv och inte slutat det så förtida. Man undrar vad det är för barbarer som utsatt denna flicka att berövas livet? Måtte de idioterna få brinna för evigt.
Det är rörande hur det engagerat stora delar av Sverige och det är härligt att det finns sådan empatisk förmåga i samhället. Det var flaggor på halvstång i vår stad. Prinsbröllop till trots denna dag, så var stadens sorg överordnad. Mina ögon tårades när jag såg detta i hela vår stad. Bild ovan blev en spontanaction vid vårt torg och livets brunn där människor samlades och lade ner blommor och ljus samt hälsningar.
Väninnan och jag gick in i kyrkan som öppnat upp och vi skrev i kondeleans boken och pratade med präst och diakonissa på plats. Imorgon är det en minnesgudtjänst kl 18.00 som vi ska gå på. Men hur konstigt det än är och ledsamt, så i sorg vandrar även glädjen hand i hand och parallellt om än i lite skugga av det sorgliga. Jag tänker på prinsparets stora och fina bröllop där alla är glada detta samtidigt som världen rämnat för många och aldrig mer blir sig likt.
Vi satt på rådhus cafe't och var tagna av vår samhällssorg då en svensexa kom. En bjärt kontrast och kändes så malplacerat men ännu en gång, glädje och sorg kamperar ihop. Killens kamrater som planerat svensexa kunde inte veta Lisas tragedi skulle vara närvarande samtidigt. Så vi betalade för att Concita Wurst sjöng sin sång för 10kr. Go'kväll

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar