söndag 14 juni 2015

Finstämd minnesgudtjänst över flickan som bragdes om livet

Började söndagen med att åka och uppvakta svärmor som fyllde 65 år idag. Härliga rosor.
Sen hade vi våra fd grannar på lite lunch och deras Bente hund var trött. Så trött att Bente inte ens vaknade när sonen gav han en grillad köttbit mitt framför nosen.
Sen gick väninnan och jag på den finstämda minnesgudtjänsten för Lisa Holm. Flickan som tragiskt nog föll offer för några idioters dåliga omdömen och våldsbenägenhet. Ha ihjäl en ung vacker flicka mitt på landet i en sommaridyll där ingen kan tro att dunkla motiv och illdåd på en solig söndag kväll ens är möjligt. Men så skedde tyvärr. Lisa fick komma hem igen men inte i livet. Det har påverkat en hel stad och en hel bygd som gått samman i tragedin och missing people haft rekord i människor som engagerat sig och det var tydligen Sveriges 3:e största polisära insats. Vad föräldrarna och familjen tvingas gå igenom kan vi inte ens ana eller föreställa oss. Kyrkan öppnade upp i staden och det hölls en fin minnesgudtjänst i dag.
Det var vacker finstämd live musik och prästen Karin Långström Vinge höll ett eftertänktsamt tal till oss. Kyrkan var full och utanför väntade folk som inte kom in i kyrkan. Vi var där 40 minuter innan det började så vi fick sittplats. Jag följde även facebooks evenamanget " tänd ett ljus för Lisa Holm och hennes anhöriga" som gick ut på att man tände ett ljus i fönstret kl. 20.00. Nedan är mitt ljus och som Karin klok sade i kyrkan " låt ljuset segra över mörkret och låt kärleken vinna över ondskan". Vi vet väldigt sällan om det är sista gången vi ses så skiljs aldrig åt som ovänner eller med hårda ord för kanske får man aldrig en chans att ställa det till rätta igen. När något tragiskt såsom detta med flickan från vår bygd händer blir man verkligen inåtvändande och beaktar hur skört vårt väl och leverne är. Ta hand om er och de nära och kära. Go'kväll

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar