torsdag 30 juli 2015

Beslut från skolinspektionen

Ni som följt mig vet att jag för dryga året anmälde sonens skola för uteblivande stöd för sonens dyslexi. Sonen fick inget extra stöd eller hjälpmedel för sin dyslexi ( läs och skrivavårigheter) trots påstöttningar från föräldrarna.
 Vi har alltid hjälp sonen extremt mycket med skolarbetet och sonen har alltid haft bra betyg med sämst E i enstaka ämne ( E lika med godkänt) dock vid förra sommarlovet 3d innan skolavslutningen ringde sonens dåvarande spanska lärare och sa att sonen var underkänd i spanska och detta utan tidigare varning eller extrainsatser. Självklart anmälde jag skolan som vi hela tiden haft god relation med och rektor tyckte även han att det var beklagligt att det blev som det blev i spanskan.
 Nu har skolinspektionens beslut kommit idag med skarp kritik mot rektorns hantering och skolans insatser. Det renderade i en anmärkning till Skövde kommun och de ska nu innan oktober skriftligt redovisa vilka åtgärder som vidtagits med anledning av anmärkningen som skall innehålla den utredning som gjorts avseende elevens stödbehov.

 Skolinspektionen går hårt åt rektorns ansvar och hantering. Jag vet att rektorn hade inga pengar till stödutredningar då de ligger under kommunen och kommunen sagt nej till att utreda elevers stödbehov detta pga kostnader.

 Så ytterst är det kommunen som sagt nej men rektorn är den som formellt bär ansvaret trots att han är bakbunden. Skolan ville inte utreda stödinsatser då sonen hade bra betyg, detta mycket beroende på vi föräldrars insatser. Det enda vi föräldrar inte behärskade är just spanska som han dock alltid haft GK i förutom förra årets sommarbetyg som föranledde till denna anmälan.

 Skolinspektion ger öven skolan på fingrarna för de åtgärdsprogram som gjorts och de åtgärder som gjorts är att Betrakta som extra anpassningar och INTE Särskilda stödinsatser. Gott så blir dock intressant att se nu till skolstart vad som händer och om media uppmärksammar detta som de gjort i tidigare ärenden. Go'eftermiddag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar