onsdag 26 juli 2017

Hamburg i dur och moll

Ut med maken idag till banan. Regnade så mycket igår och under natten att den pro-am som skulle spelas fick senareläggas och kortas ner till 4 hål.
Maken spelade inte pro-am men skulle ju träna. Mulet men varmt iaf. Vissa saker fungerar bra i Tyskland andra inte allas. Här kommer mina diss
1) går inte använda bankomat kort på väldigt många ställen. Affärer och restauranger. Inte nedlusat med uttagningsautomater heller.
2) vakten till spelarparkeringen vägrade oss parkera där idag trots att vi har spelarparkering biljett. Jag och bag fick hoppa av vid spelarparkeringen medan maken fick åka och ställa sig på ett blött gärde nästan 1 km bort. När han skulle gå genom tältbyn( heter ett publikområde med tält för olika sälj och matställen) då stoppar en annan vakt honom och säger att han inte har passerkort för detta... vill att han ska gå runt tältbyn. Nu är maken irriterad och struntar i vakt och går rakt igenom ändå.
3) väl på väg hem igen ber vi courtesy bil köra oss med bagen till vår bil 1 km bort. Nix kunde de inte då bilarna behövdes då alla satt fast i den jäkla trafiken, vi sa ok men en buggy då? Nix de behövdes till köra ut folk i pro-am. Nu blev jag så arg att jag sa att detta var så dåligt på denna tävling och jag tog bagen och sa DÅ går vi. Först då fick de fram en bil som körde oss...
4) inget bra ställe för familjen att hänga ute på banan då spelarna som alltid bara få ta med en gäst. Det är ok, men trist om det inte finns något att sitta i när det regnar eller tex gå på toan under en hel vecka.
5) maken troligen matförgiftad idag efter lunchen på stan alt från playerslounge, nu ikväll har ha kraftiga diarrer och uppspänd öm mage och om 14 tim ska han börja sitt tävlingsspel.
Lite bilder från ranchen. Maken fick riktpinnar/alignement pro på rangen som delades ut av en svensk spelare. Fiffiga saker som är ledade och var användbara till mycket. Svingspår etc.
Hiss då:
1) gott kaffe i playerslounge
2) mysigt ha familjen här
3) fått soliga och varma dagar även om det regnade igår och mer väntas
4) mysig stad och bra shopping
5) billiga tunnelbanor men så klart går de bara betala kontant bilbetter såvida man inte har Tyskt betalkort( förvånad att Tyskland är ett sådant "U-land" vad det gäller betalning.
Här i denna butik har vi alla handlat typ 2-4 par skor i snitt per person. 75% rabatt då butiken skulle flyttas.
Här väntar skoköpargänget i den varma solen.
Här njuter vi i solen av lunch ( som maken  ev blev matförgiftad av då han ganska exakt efter 6 tim efter vi ätit där blev dålig)
Mor och dotter selfie. Sonen vägrar vara med på bild.
Min goda lunch. Aperol spritz och gulasch soppa. Satt som en smäck.
Häftiga liggplatser i en park. Här låg folk och vilade och solade.
Mysigt utmed vattnet.
Fina shoppingstråk.
Älskar valv
Vackert vid vattnet.
Guldig metallic fräckbil en Audi R8 sa maken.
Till Ikea strax innan maken blev dålig i kistan.
Svenskt godis stod på listan... Go'kväll

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar