söndag 16 juni 2013

Åska och tanter på stan

I går kväll efter Babs make kom hem ifrån sin vätternrunda så tog vi oss en pizza. Babs make som cyklat i 12 timmar och mestadels i motvind var förståeligt nog trött.
Ja, då bestämde vi oss, Babs och jag för att åka ner till staden för " en öl/ vin". Jättemysigt. Vi tog bussen ner till stan i solsken och behaglig temperatur.
Vi gick till en nyöppnad pub i stan som verkar mycket trevlig och lovande. Vi slog oss ner och myste och var glada över vårt spontaninfall, Babs fick sig en öl och jag började med mineralvatten törstig som jag var efter pizzan.
Vi träffade lite bekanta som vi surrade lite med och funderade på gå vidare till något annat place.
Ja, då kom åskan och ösregn... Det organiserade våra planer snabbt. Hem skulle vi. Då en buss skulle gå kl. 22.57. (Trodde vi) så sprang vi fnittrandes genom stan i regn till busshållplats. Vi väntar, ingen buss. Ut i regnet och bort till tidtabellstavla. Ok 23.08 bara vänta i busskur. Nähe ingen buss då heller. Ut igen i regnet och ser att jag läst på veckotidtabell läser i helgtabell nästa buss 23.38 och vi fryser, dygnsura som vi är. Det blir till att springa ut i regnet igen och bort till taxi. Så det blev taxi hem. Kort och intensiv utgång( 1 timme) och blöt blev den med fast inte som vi hade trott :). Nu ner till staden för en fika på rådhuscafet mellan åskskurarna för det blixtrar och dundrar idag med. God avslutning vänner på er helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar