söndag 19 juni 2016

Jättadalen

Idag gjorde vi som " di gamle" ute och söndagsåkte. Vi åkte till Jättadalen i Öglunda mellan Skövde och Skara.
Det är väldigt brant vilket inte syns på bilderna på något vis. Här har vi kommit halvägs och låter benen återhämta sig inför sista etappen.
Babs var som en bergsget och flög fram mellan klippblocken. Den sista sträckan är nästan lodrätt på klippblock och där har man rep och kedjor till hjälp att dra sig upp i om man önskar.
Yes jag är upp och utsikten vidunderlig.
Häftigt, någon Carl + oläsligt namn ristade in sig i bergstoppen 9/6 1884 mäktigt på något vis. Denna Carl är borta sedan länge säkert glömd för de flesta men här är han än idag.
Det är mäktigt stå och bara se ut oändligt känns det som och bara inse hur mäktigt vacker vår natur är. Det är lämningar här från 1300-talet via 2 kvarnar och nere vid berget låg en gång en fattigstuga på 1700-talet som brann ner. Jag tänker på hur det var då där för dem? Hur var vintrarna? Hur livnärde man sig? Här har folk levt. Varit både lyckliga och olyckliga. Levt och dött. Sen vet inga att man levt några hundra år senare. Det gör mig ödmjuk att inse att vi lever här en så kort tid. Har vi vett att njuta och se allt det vackra? Ser vi skogen för alla träden? 
Sverige är så vackert nu så här precis innan midsommar. Hela naturen bara sjuder av liv och kraft. Grönt och en massa fina färger av blommande växter.
Precis så här minns jag min barndom med all grönska och lantliv. Långt borta från dagens städer och stress och press.
Vackra blommor utmed där vi gick. Vad kan den vita blomman vara för något?
Lite längre ner såg vi en liknade blomma fast mer orkide'e spräcklig, kan det vara en orkidee' släkting? Någon som vet berätta gärna.
Vår fauna är så vacker och det känns så svenskt och min barndom känns som igår när man ser all prakt.
Här har vi kommit ned igen och vandrar mot parkeringen. Därefter for vi till Varnhems klosterkyrka för en fika. Precis som " di gamle" söndagsutflykt med fika :). En vecka så har vi midsommar... Gillar inte vetskapen att nu vänder det igen mot den hemska vintern. Älskar denna årstid så mycket :). Go'kväll

1 kommentar: