söndag 5 juni 2016

Vilken härlig vecka och final

Vädret var ganska lika med igår. Sol med nordliga kalla kraftigt byiga. Här puttar maken på en övningsgreen brevid tee 1 som han strax skall börja sitt tävlingsspel.
Det är en ren svenskboll och det roliga är att båda spelarna fick en invinte och båda gjorde bra ifrån sig. Skönt när man kan förvalta en inbjudan och göra bra ifrån sig.
Var med på första utslaget. Sedan gick svärmor och jag och satte oss på Nordeas VIP läktare vid 18:e green men bra utsikt mot 17:e också. Jag hade inte access dit men vi fick lov att gå in ändå :) bara för att jag frågade fint :)
Så här satt vi till maken kom dit. Svåra förhållande och nästan alla slog bollar i vattnet antingen på 17:e som är ut på en ö eller på 18:e där vattnet är i spel nästan hela tiden. Några olyckliga var i vattnet på båda ställena upp till 2-3 ggr/ hål.
När vi satte oss så tidigt var det inte mycket folk på de olika läktarna och sponsortälten.
Men maken som spelade mer mot slutet och då hade klockan runnit iväg innan de dök upp och då var det fullt med publik överallt glädjande nog. Här kommer de in på 17:e tee's
Till den lilla ön skulle de slå bollen. Nu skiftade vädret snabbt. Solen vilade och vinden fick hoppa in lite extra.
Där ser ni det farliga vattnet på 18:e hålet och flaggplacering stod mot den sidan. Dock lyckades dessa 2 spelare undvika vattnet helt. Innan de kom in hade endast 8 stycken under dagen gått under par sa speakern. Sen kom min man med hans medspelare och det fyllde på ytterliggare efter dem. Detta av ca 75 spelare. Säger lite om hur svårt det var.
Nu spricker det upp igen och solen får jobba en stund och genast blir det varmt.
Maken blir intervjuvad efter rondan. Han fick plikta sig själv på ett hål ( 8:an). Slog ut mitt i fairway, tänker sig inte för, utan tänker inte alls utan van med något som kallas lägesförbättring. Det är när man Får markera bollen på fairway... Det fick man Inte nu men maken gjorde det ändå av gammal (o)vana. Så ett jättefint utslag mitt i fairway och så plikt ett slag extra. Surt sa räven att ge bort ett slag, men felet är endast hans. Men han spelade jättefin golf intygade många och han slutade till sist delad 12:a. En jättefin prestation trots allt. Han har ju inte tävlingsspelat något speciellt detta året. Vi är mycket glada och stolta.
3 olika proffskategorier. Ett nu mer fd hockeyproffs, ett fd innebandyproffs och ett golfproffs. Teamet runt maken idag. Vi körde hem till vår stad direkt efter maken spelat klart. Hemma vid 20 tiden. Maken bara packar om och hinner även fixa månadsrapporten på arbetet Innan han 23.30 kör mot Göteborg för en natt där och sedan en pro-am på måndagen innan han flyger ut till Österrike på tisdag i en vecka( får vi hoppas) sen stannar han kvar i Göteborg när han är åter i Sverige en natt igen för välgörenhetsgolf och gala för drottning Silvias barnsjukhus. Fint initiativ och bra att proffsen ställer upp på sådana viktiga evenemang tycker jag för så behjärtansvärda ändamål. Vilken vecka iaf. Vädret,servicen, banan i absolut top skick, all fin golf, all god champagne, spelarfru dag och vilka fina goodiebags vi fick. Wow vad de gjort ett hästarbete alla runt denna tävling. Go'kväll

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar