fredag 28 september 2012

Att se skogen för alla träd..

Ledig fredag, igen.. bara måndagar och fredagar i veckan? Ja, så känner man ibland.Veckorna går undan, och mellan måndag och fredag fyller vi väl dem någon form av innehåll. Men när man funderar på vad man gjort så är det svårt att minnas ibland.

Här hemma pågår röksaneringen, ozon maskiner arbetar på, rökdoften har minskat något men är fortfarande fruktansvärd i köksdelen där den skåpmonterade micron finns. Vi har nu fått tag på ICA´s kundtjänst och förklarat problemet med den brinnande micro popcornen. De skulle skicka en skadeanmälan. Får se vad som blir av med det. När vi läste om detta fenomen på nätet så verkar det vara ett mycket förekommande problem. Speciellt med ICA´s micro pop men även övriga märken som har en naturfärgad påse. Så tänk på detta, såvida ni inte vill ha en röktillställning som vi fick.
Aldrig mer micro pop! Blir till att införskaffa en popcorn maskin.

Funderar nu över upplägget för resten av dagen. Mina syskon med familjer kommer hit i kväll. Vi ska försöka fira ena systern som fyllt semijämnt i Augusti och sedan fira broderns son som också fyller år nu. Då vi bor i det största huset av oss, så brukar det bli en naturlig samlingsplats hemma hos oss samt att ena syskonet bor några timmars bilkörning ifrån oss övriga syskon, då brukar vi slå ihop födelsedagar för att vara effektiva i våra träffar.

Borde börja städa huset nu, men drar mig för att utsätta mig för den äckliga röklukten i köksregionen, vi har en öppen planlösning så det är svårt att stänga ute rökdoften var man än befinner sig i huset. Sedan borde jag åka iväg och handla mat och vin. Ni hörde borde... så det betyder att jag skjuter på det en stund till. Jaja, allt löser sig med handling och röklukter. Ska bli jättekul att träffas igen, senast vi träffades var på mormors begravning i juli.

"Dagen pic", har dottern tagit ifrån ett hotellrum i Hongkong, skyskrapor överallt, men på taket till en byggnad finns det både en fotbollsplan och en basketplan, finns det inga parker eller grönområden så får man finna kreativa lösningar, man får använda ytor som finns till hands helt enkelt. Så får även vi göra, finna lösningar på problem även när vi ibland tror att det inte finns någon lösning. Man får inte bli blind för" träden"-problemen utan finna "skogen"- alternativa lösningar på olika problem. Kom ihåg att le ofta, då det smittar och vi får leenden tillbaka, precis som den stora reklampelaren på huset med en leende tjej. Kanske leendes över att funnit en yta för fotbollsspel eller basketspel mitt i storstaden?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar