torsdag 27 september 2012

Brända popcorn

Ojoj,, vilken kvälls avslutning familjen fick till igår. Sonen ville ha popcorn det sista på kvällen framför tv:n. Sagt och gjort, men medan han poppar tar micropop påsen eld!! Varning för ICA´s micro pop. Detta innan tiden hade gått ut. Stor rökutveckling inne i huset. Brandlarmet går och Securitas ringer upp genast. Maken förklarar att det är ingen fara. Men rökutvecklingen är stor och larmet går igång hela tiden. Vi öppnar nu samtliga dörrar och fönster i hela huset, men nu är det vindstilla ute så inget korsdrag för att vädra ut uppnår vi. Röken sticker i ögon och luftrör. Vi får gå och lägga oss till sist med öppna dörrar och fönster ut. Man sov inget vidare inatt. Men här är det inte slut. På morgonen fortsätter utvädrings attacken av maken. Då flyger en fågel in i huset, vår katt vaknar till liv och fångar fågeln.

 Maken får tag på katten som släpper fågeln. Fågel flyger iväg inne i huset och gömmer sig. Katten låses in ett rum och nu är det jakt på fågel. Maken och sonen som har studiedag får gemensamt försöka fånga fågeln som inte hittade ut trots våra fönster och dörrar står öppna. Vi har golv till tak fönster som fågeln försökte ta sig igenom. Till sist flög fågeln ut.

 Sedan åkte maken och hyrde någon form av röksaneringsmaskin som sprutar ut ozon för att neutralisera röklukten som satt sig i allt. Hoppas detta fungerar då vi får gäster imorgon som stannar över natt. Sedan berättar min sköterska idag på arbetet att hennes familj 2 gånger varit med om samma sak med ICA´s micro pop, att den tagit eld innan tiden gått ut. Så hon visste precis hur det luktar. Så ikväll får vi gå ut och äta med en god vän och hans barn, då man inte kan vistats i huset för närvarande och imorgon åter försöka komma i kontakt med ICA´s kundtjänst.

"Dagens pic" , en Stockholms skärgårds båt, när vi är allra längst ut innan det öppna havet. Den får symbolisera min makes kamp och arbete idag med rök, katter, fåglar, rök- maskiner. Själv gillar jag bilden, en strävsam arbetsbåt med skärgård och hav i bakgrunden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar