lördag 22 september 2012

Planering ett vara eller en icke vara?

Lördag, vad händer idag? Tja sonen, maken och sonens kamrat spelar golftävling, sista för säsongen.
Detta ledde till att jag kommer att hjälpa till på sonens pingis klubbs tävling som sekreterare. Suck, ja sonen tävlar ju inte själv då han som sagt tävlar en golftävling. Hur blev det så här då? Ja, maken skulle agerat domare på pingistävlingen, maken kommer då på att han också spelar golftävlingen. Frun, dvs jag, har aldrig spelat pingis och kan inte agera domare men en kontakt med pingisklubben ger att frun är ju skrivkunnig så hon kan agera sekreterare istället, fram till efter midddagen då maken sluter upp och är domare, jag får tänka att det blir spännande att lära sig lite om pingis!

Efter golftävling och pingistävling så åker maken,sonen och jag till Linköping där maken skall få ta del av sin 40 års present på söndagen. Maken skall köra formel race, en heldag med körning och teori. Detta var den bästa present han kunde fått av sina vänner och han har sett fram mot detta och är så glad att det blev ett tillfälle att verkligen utnyttja presenten som han fick i mitten på Maj detta år. Men p.g.a. sitt arbete där han befinner sig utomlands ofta har det varit svårt att få till ett tillfälle som stämmer överens med utbudet och makens perioder hemma i Sverige. Vi åker upp på lördag kväll och bor på hotell då det börjar så tidigt på söndagen. Gläds åt detta för min make som jag vet längtat efter denna händelse.

"Dagens pic", är när vi kör över Queensboro bridge och lämnar Manhattan på väg till flygplatsen hem till Sverige i tidig morgongryning. I flod deltat ligger ön Roosevelt Island med sina lummiga träd mitt i NY's intensiva brus, byggnaden man anar i bild är Goldwater Hospital och är ett "mentalsjukhus" med det fina engelska epitetet " Mental health service" låter mycket bättre än den svenska översättningen, håller ni inte med? Inga broar angör denna ö, så jag antar att all transport till och från ön sker med båttrafik. Här har dottern ännu en gång fotograferat med sitt estetiska sinnelag. Jag gillar här färgkompositionen men även skyskrapornas linjära regelbundenhet mot vattnet och de rundade formerna på träden i förgrunden. Det stilla vattnet ihop med de spretande molnen ger mig ett stillsamt och rogivande välbefinnande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar