söndag 2 augusti 2015

Kållandsö och Olof skötkonungs dopkälla i Husaby

Läste igår på Expressen om en sköterska nedlåtande uttala sig om patienter som sökte akut med " banala" åtkommor. Personen gav uttryck för ett i mina ögon otrevligt synsätt på sina kunder/patienter. Han har totalt missat vem som finns till för vem och varför. Likaså borde han fråga sig "varför" den gruppen söker sig akut och hur tillgängligheten är ute på vårdcentraler samt dessa öppentider. Jag blev matt av en så totalt insiktslös människa ges utrymme i press för sådana hemska uttryck och hans synsätt. Gör dig och patientern hos dig Sebastian en tjänst. Byt arbete, ska du ens ge vård?
Nåja trevligare citat nedan. Den okända personens citat skriver jag under på och ger tummen upp för.
Idag packade vi in familjen och åkte ut till Kållandsö och spiken.
Solen lyste( jodå regnade på förmiddagen också) för ovanlighetens skull och vi myste med lite vin.
Till det åt vi pizza allihop.
Spiken är ett mysigt litet fiskeläger.
Här är min fina familj :) med svärson med ryggen till.
Sedan körde vi förbi Blomberg caf'e för fika på hemvägen och så svängde vi in
Till vår första kristna konung Olof skötkonungs dopplats ( ca år 1000 e.kr) samt den plats där sveriges första biskop bodde. Ovan är dopkällan med korset.
Källan ligger otroligt vacker i grönlummig miljö.
En magisk känsla vandra i denna vacker inramade trappa. Nu hem och packa då sonen ska åka till Båstad i morgon och sedan på onsdag åker sonen med vänner till Göteborg. Nervöst, första gången ska åka själv på semester och det med klasskamrater sedan 1:an och de går nu i 9:an när skolorna börjar igen. En av killarna flyttade i 6:an till Göteborg men killarna umgås alltjämt. Kul, de är 4 st som åker iväg nu till den ena killens sommarhus i Båstad( hans föräldrar är där) för sedan bo några dagar i Göteborg med den nedflyttade klasskamraten ich hans föräldrar. Go'kväll

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar