onsdag 23 oktober 2013

Sverige vs Oman

Afrika värmen som kom in över Sverige bidrog iallafall med ljumma sköna 15 plusgrader idag och vindstilla. Vantarna kunde läggas av hemma om än tillfälligt.
Nu är det inte många löv kvar på buskar och träd men dessto fler på marken. Halt och sörjigt.
Sonen hade en kamrat på gatan där vi bor hemma och det uppdagades att kamraten fyllde år idag. Så sonen beställde våfflor för fira kamraten och våfflor blev det.
Ja från ett höstigt Sverige skickar maken lite bilder från Oman och Muscat. Runt 40 grader och strålande sol. Huset nedan är från flygvapnets motsvarighet till vår mäss. Där var maken på middag igår kväll.
Ungefär så här såg Dubai ut för en 15-20 år sedan. Det byggs nu i Oman som det byggts i Dubai under de sista 15 åren. Människorna är avslappnade och trevliga enligt maken.
Härlig vy från golfbanan och ut mot havet och fin vit sand i bunkern. Banan är fin och trevlig att spela, imponerande att man i öknen och i 40 graders temp kan hålla gräset grönt.
Nedan är huset maken bor i under sin vistelse där. Han bor inneboende hos ett svenskt par som arbetar där.
I arabländerna kan man köpa alkohol och går under benämningen " vattenhål" eller hålet i väggen. Dessa byggnader ligger en bit utanför städerna.
 Här är entren till godisbutiken.
Som ni ser, innanför dörren/ hålet finns sortiment som håller svensk systembolagsstandard. Hur det är i Oman vet jag inte, men har fått mig berättat när vi är i Dubai så stoppar polisen bilar som besökt vattenhålet då alkohol inte är tillåtet i den muslimska världen. Poliser får dessutom bara locals vara. Så när polisen beslagtaget alkohol så de har till sig själva åker de därifrån, det är deras sätt att komma åt alkohol, alla är ju inte bokstavstroende. För en muslim kan inte åka dit och handla. Man får som västerlänning ansöka om en licens att få handla alkohol genom vattenhålet. I morgon har jag after work med en kär väninna. Ska bli kul att ses var ett bra tag sedan nu. Go'kväll

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar