onsdag 16 januari 2013

Besök på makens "kontor" i Sydafrika

Pyrerneerna på väg hem ifrån Barcelona och morgonsol över bergskedjan efter att maken lämnar Spanien och kvalet i tourskolan.
 Pestana Kruger Lodge, där spelarna bodde under Alfred Dunhill Championship var det lite annorlunda varningsskyltar än vad man är van vid som t.ex. varning halt golv etc. Här fick man på hotellområdet se upp för krokodiler och leoparder och pytonorm, grön och svart mamba samt spottkobra och någon mer sort av kobra. Puh, glad att jag inte var med där! Men alla inkluderat maken säger att Sydafrika är fantastiskt. Jag har dock aldrig känt lockelsen att åka med dit. Kanhända att jag är dum och att jag missar något fantastiskt.
 Varning för leopard vid infarten till  Leopard Creek Golfclub, Mpumalanga. Kul med lite annorlunda skyltning än vad man är van vid. Maken har sett the big five( Elefant, Buffel, Noshörning, Lejon, Leopard), de kallas the big five för att det var de 5 farligaste djuren att jaga, svårast att få se är leopard och flodhästen är det farligaste djuret då den dödar flest människor och är väldigt lynnig och aggressiv. Maken har har under 2 safari i Krugerparken sett dessa djuren för att kunna pricka av the big five. Krugerparken ligger "vägg i vägg" med golfbanan och skiljs åt med endast ett staket.
 Fladdermus och det kostar 45 000 svenska kronor att böta i Sydafrika om man dödar dem. Maken vaknar en natt i sitt rum av ett oväsen. Maken tror att något djur tagit sig in såsom någon orm eller en apa ( för det har hänt att en orm tagit in genom taket) men i badrummet hittar han denna fladdermus som flyger runt och när han tänder upp i badrummet ligger fladdermusen på golvet. På morgonen påtalar han för receptionen om fladdermusen på rummet och de upplyser honom att de får inte dödas men de skall försöka fånga den och släppa ut den.
 Men personalen får inte tag på den så varje natt flyger den omkring i rummet, men på 3:e natten och då på morgonen när maken skall gå på toaletten ligger fladdermusen i toalettstolen och simmar. Då var det bara att ringa så kom personal och hämtade den. Slutet gott för både maken och fladdermusen.
 Pestana Kruger Lodge, Krugerparken. Utsikt ifrån hotellrum en eftermiddag. Vilda elefanter har kommit in på hotellområdet och man ser hur nära rummets balkong de är.
 Flygplasten i Nelspruit, terminalen är det man ser. Lite annorlunda arkitektur här.
 Durban och golfbanan. Så här ser makens och hans kollegors kontor ut. :) Sämre utsikter kan man ha. Men de får ju även stå ute på" sina kontor" i regn och blåst.
Utsikt mot Croccodile River ifrån klubbhuset i Leopard Creek under Alfred Dunhill Championship. "LS boll= Look for your self" är något spelarna använder sig utav här. Här går ingen ut och hjälper till att leta efter någons bortslagna boll som brukligt är. Varken medspelare eller spelarens egna caddie går ut, spelaren kan då välja om han vill gå in själv att leta under 5 min eller förklara bollen "borta" och ta plikt för det. Detta för att det är så farliga djur vid sidan av fairway. Det är även farliga djur på fairway ibland, som black mamba en orm som tar sig fram i ca 25 km i timmen och det kan man inte springa ifrån då den är så snabb. Problemet med den ormen är att den bestämmer själv sitt byte och anfaller utan att vara trängd. Den släpper inte sitt utvalda byte och den ormen är extremt aggressiv. Flodhäst som ligger i ett vattenhinder på banan, giraffer, babianer, krokodiler som vilt kommer in på banan. Så inte alltid "a walk in the park" i makens yrke. Men de facto så skadas de ju aldrig hitintills, utan på tävling finns mycket funktionärer som hjälper till. Maken säger dock att han aldrig är rädd. Men just de här grejorna gör att jag inte känner mig frestad att åka dit oaktat hur vackert landet är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar