torsdag 3 januari 2013

Lånta fjädrar och ett glas vatten...

Om du håller ett glas med vatten i din hand, vad tror du det väger? 100 gram 300 gram? Väger ca 371 gram. Om du håller det glaset i en timme vad tror du det väger då? Ja det väger inte mer än 371 gram men kommer att kännas som flera kilo. Om du då håller det glaset i ett dygn känns det nog så tungt och smärtsamt att man får ringa efter en ambulans. Med detta kan liknas att bära på problem, att man inte bär sina problem eller någons annans problem hela tiden. Då blir det för tungt, precis som med vatten glaset.

Bättre att istället för att gå och grubbla hela tiden och det känns ohanterligt problemet, är att då och då släppa problemet en stund helt och låta tanken vila. På så sätt får man mer kraft när man funderar runt problemet sedan igen, att hitta en möjlighet. Precis som om du sätter ner glaset med vattnet då och då , så upplever man inte glaset som smärtsamt tungt när du lyfter det. Som när du står och håller i glaset med vattnet det hela tiden. Utan när du lyfter upp glaset igen känns det lika lätt var gång.

Detta kloka budskap kommer inte från mig utan läste det, kommer ifrån en bok som heter " Tänk om...". Jag sammanfattade det lite, men innebörden av det är ungefär det samma. Kändes så vist och klokt. Precis som "Dagens pic"- är "lånta fjädrar". Bilden är inte min utan en satellitbild över Europa nattetid. Bilden var bara fin i sina färger och länders strukturer. God kväll, nu över till väninnan och grannen.

3 kommentarer: