lördag 5 januari 2013

Salaam Alelikum - peace to you -frid vare med dig

 Idag en sväng på staden och det blev en fika med vänner och bekanta. Ikväll kommer våra grannar och vänner över på lite ost och vin. Det drar ihop sig för mellanösternsvängen för Europatouren i år för första gången på mycket länge åker inte jag med då makens ranking inte ger någon start i dessa tävlingar i år. Maken åker dock iväg själv till Dubai och tränar innan hans första start i Sydafrika. Han blir borta från 28 januari- 4 mars." Dagens pic"- ovan- stranden på Emirates Palace med större delen av deras logga gjord i snäckskal.
Mellanbilden är vi på spelarfrudag med medföljande vänner och bekanta. Här är vi  vid Burj Khalifa, Dubai, på väg till en restaurang. Älskar solens genomslag genom pergolan i arabiskt utförande. Älskar hela mellanöstern, mat kultur, landet och värmen.
Mmmm, detta är skönt! Här är vi i Dubai i Juli månad. Väldigt onödigt varmt då :). 50 grader Celsius i Skuggan och 38 grader Celsius i havet. Att då svalka sig med en solstol i vattnet orkar man bara en stund. Sedan fick man gå och lägga sig med en is huvudbonad i den kylda poolen. Man blev inte för många timmar ute och stekte sig under denna månad då det är som varmast där nere. Här ligger sonen och jag på fritering. Ambulanser gick skytteltrafik på beachen då folk fick värmeslag/ sunstroke i parti och minut. Detta speciellt som det vid denna tidpunkt var Ramadan när denna bild ovan togs. Folk varken åt eller drack i denna värme just för att man inte får det medan solen är uppe. Men inne i hotellet kan man beställa mat och dryck även om fönstren är förtäckta på dagen för att inte väcka anstöt att man äter som turist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar