söndag 23 december 2012

Uppesittarkväll

Uppesittarkväll hos grannarna som blivit en tradition nu, alltid mysigt, vi hade en uppgift: att ta med ugnsomeletten , gjorde vi det? Nej, vi hann inte, blev sena ute hos svärföräldrarna som vi besökte då de inte firar jul med oss i år, utan den firar de i år hos hos makens broder.

Snön faller tungt ute och det yrar snö. Men det skall bli bättre till tisdag, får hoppas det då vi skall åka till Hunnebostrand och min systers familj.

Vi firar ju jul den 24:e i Sverige av den anledningen att förr i tiden så firade man ny dag när det blev mörkt inte vid midnatt klockan 00.00 för då hade vi inte så precis tidsräkning, så när mörkret föll den 24:e så firade vi jul och övriga i världen som firar, firar ju den 25:e vilket vi i Sverige då trodde förr att vi gjorde ,firade den 25 alltså. Så på kvällen den 24:e så hade ett nytt dygn påbörjats och att det var den 25:e för människorna som då levde utan klockor att förhålla sig till. Där blev vår tradition till så därför firar vi den 24:e och inte 25:e som övriga kristna i världen men vi trodde ju att det var den 25:e, ni hänger med va?

Ha en skön kväll själva eller med vänner nära och kära, vare sig ni firar jul eller inte.

"Dagens pic"- grannar och vänner under denna uppesittarkväll 2012.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar