fredag 9 november 2012

Blekhetens eftertanke!

Eftertankens kranka blekhet, det som verkade vara en bra idé igår, är den lika bra idag? Nej, inte i mitt fall i iallafall! Gårdagens kollega träff blev väldigt trevlig tycker jag, åtminstone vid det bord jag satt vid. Man blir lite förvånad över könsfördelningen på plats. Övervägande manliga kollegor, vi var inte många kvinnliga. Fyra stycken och Tio manliga, kul att så många av våra specialister kom men lite mindre roligt att bara en ifrån landstingets allmänpraktiserande kom. Det var i och för sig en kvinna! Men enligt den kvinnliga kollegan berodde den uteblivna uppslutningen på att hennes kollegor är yngre och har småbarn samt att flera av dem reser till andra orter där de då bor. Ja, så kan det vara medan en privat manliga kollega trodde att det berodde på att det var för dyrt, ja så kan det vara också. Vi får hoppas på att denna nygamla tradition nu kommer fortleva och byggas upp med fler och fler kollegor som ansluter sig. Bra beslut igår kväll att ta med en "festarrangör"ifrån varje sida av yrket. Så blev det, så nu är det en privat och en specialist och en landstings praktiserande kollega som håller i det om 1 år.

Ja, gud vilken tur att väninnan bor bredvid mig, dels körde hon ner mig till kalaset igår men skickade även sms om jag hade tagit mig hem, men speciellt nu i morse, då jag förstod att jag var inte körduglig, ja då körde hon sonen till skolan. Det var det jag menade med inledningen, eftertankens kranka blekhet. Igår kändes alla vinglas som en bra idé, lika bra när någon fyllde på glasen. VEM tänkte på morgondagen då? Ja, man ska leva i nuet, men.... om vi lever kommer det ju en morgondag. Ja, väninnan räddade mig. Puss på dig och tack för att du alltid finns för mig.

Nu ska jag cykla ner till arbetet och ta dagens enda patient som åkt ifrån Stockholm, måste vara en 30 mil åtminstone, endast för detta.

" Dagens pic"- choklad fondue i Abu Dhabi al´a grande. Den får avsluta dagens festligheter igår kväll. Restaurangen vi var på, hade för övrigt gjort en toppen insats för oss besvärliga kollegor. Nu mot staden och dagens enda uppgift!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar