lördag 10 november 2012

Missing People

Idag är man "back in business", eftertankens blekhet har släppt och jag har gått vidare. Lite nattsömn så hade man återhämtat sig helt ifrån träffen i torsdagskväll.

Läser i tidningarna om hur en 9- åring, flickan Anna i från Göteborg som blev bortrövad ifrån sitt hem när hon på morgonen var på väg till skolan. Skolan saknade henne inte på hela skoldagen. Men hur fantastiskt att hon nu är tillrätta igen och framför allt i liv, säkert traumatiserad för en lång tid men ändå i liv. Föräldrarna fick återse sitt barn, kan inte ta in vilken ångest föräldrarna måste ha känt och säkert den lilla flickan med. Men vilken tur att dessa frivilliga hjältar finns i vårt samhälle. Missing people samlade ihop sig och mobiliserade 800 man/kvinnor som gick man ur huse och från kl 16.00 på eftermiddagen gick dessa människor skallgång och fortsatte ända fram till 03.00 på natten tills en ifrån dem hittade flickan tillsammans med förövaren. Tänk att det finns sådana människor som visar sådana medmänskliga förmågor, som ger sitt allt för att finna en människa i nöd, levande eller död. De hittar människor som polisen inte kunnat finna på alls ibland, så de anhöriga kan få gå vidare, att de få veta vad som hänt deras kära. Hjältar är ni och förtjänar den största respekten av oss alla, jag vet att tidningarna och folket i Sverige hyllar er, och jag ställer mig på kö i det ledet.

Skön slappdag idag annars, varit och handlat kläder till sonens som måste fått något växtgift eller något i sig. Så som han växer! Kan inte fatta, nog för att hans far är lång men var kommer sonen att sluta? Som Jack bönstjälken? Sedan en promenad på berget med väninnan och hennes make och deras hund, var verkligen skönt. Sonen och jag ska över till dem på kvällsmat. Änglar finns dem? Ja, absolut både i verkliga livet och i det andra livet. De är härliga människor som tillför mycket till sina medmänniskor.

Igår kväll var väninnan och jag med deras hund på promenad, vi mötte då en annan hundägare med sin hund. Denna hundägare upplyste oss om att hennes hund var en hanhund, vilket väninnans hund också är och det är inte alltid att två hanar som inte känner varandra tycker om det. Men, säger denna hundägare "- Min hund är en "krypto" så andra hanhundar brukar tycka om honom", vilket stämde då då väninnans hund nosade så glatt mellan benen på den andra hunden. OJ, jahaaa sa väninnan och jag, tog "vår" hund och fortsatte att gå. Sedan frågade jag väninnan som ändå är hundägaren,"-Vad är ett krypto?" varpå väninnan började gapskratta och sa att det hade hon ingen aning om, sedan fnissade vi båda. Vi tänkte på hur dumma vi måste framstått inför hundägaren med kryptohunden. Men när vi kom hem googlade vi snabbt fram krypto+hund, ja det var inte mer spännande än att de saknade en testikel. Men nu vet vi nästa gång. Här var vi" missing people" men inte lika ärofyllda som hjältarna, vi vara bara tappade bakom en vagn och kunde inte medge det inför kryptohundens ägare. Vi bara spelade med som om vi visste.

"Dagens pic"- Entrén framför Burj al Arab, Dubai. Klickar ni upp bilden så ser ni alla hjärtan som finns i blomster arrangemangen. Valde den bilden idag för alla okända människor i entrén där och blommorna som syns i bakgrunden står för värmen i ert uppskattade arbete. Det är Missings Peoples människor jag tillägnar den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar