tisdag 6 november 2012

Ett träd ger ingen skog!

Tisdagen rullade på av bara farten. Cyklade hem i mörkret idag igen utan ljus och regn. Dagen på arbetet flöt på fint jämfört med igår. Ytlighetens ansikte är inte något med djup i. Det har tydligen börjat en program serie om småstadsfruar eller vad den nu hette. En lokal förmåga ifrån staden där vi bor är med. Tydligen har hon uttryckt sig såsom att "hon vill sätta staden på kartan", yeah right, och det är denna person mest lämpad för? Inte mig emot, men hur tänker man? Ska man sätta en stad på kartan för att man visar upp sig? Inte för att man kan något särskilt eller för att man gör något bra?

Dessutom har staden visat sig har förmågor som presterat något ändå. Vi har ett duktig handbollslag på damsidan och vi har haft ett mycket bra herrlag också, vi har en os-världsmästare i skidåkning tillhörande vår kommun. Ja, vi har flera människor med idrotts bakgrund och även framstående personer utan idrottslig bakgrund, är mer hedrad av att sådana människor "sätter vår stad på kartan". Förresten, du programtjej från vår stad, sist när jag tittade på kartan över Sverige stod vår stad med, och det innan du tycker du lanserar staden. Att bara visa sig i rutan innebär inte att man tillför något. Ett träd gör ingen skog. Så tycker jag, varför gör man tv program som detta? Är egentligen förnedrings tv tycker jag. Nu får ju alla tycka vad man vill, det är ju det fina i kråksången och så här tycker jag. Men vem tittar på sådant? Jag har inte gjort det och planerar inte ens titta av nyfikenhet, har bara hört hur man pratat om programmet samt sett reportage i vår lokaltidning. Men säkert tittar många för annars skulle det väl inte finnas program som dessa. Men snälla ändå, vad ger det människor? Varför ställer människor upp på sådant? Varför har de inga vänner som kan stoppa dem eller ge dem råd att avstå?

-"Dagens pic"- Trädet ifrån skogen som föll, efter att en tornado drog fram genom parkering på vårt hotell Hilton i Holland, nära Amsterdam ifjol. Var riktigt otrevligt faktiskt, man är inte stor då och jag antar att denna tornado var inget mot dem de får i USA. Bilden är ifrån tidig morgon därpå och vår bil hade klarat sig ifrån fallande träd, men den turen hade inte många av de bilar som stod parkerad på hotellparkeringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar