onsdag 7 november 2012

Hur svårt kan det vara?

Träff för kollegorna imorgon. Märkligt, man har ett sista datum på anmälan där det klart framgår att anmälan är bindande och ett sista datum, för att det är vinprovning med viner som skall beställas hem då det är utanför ordinarie vinsortiment för restaurangen. Besvikelsen var att så få anmälde sig i tid, av 72 inbjudningar hade 9 st kollegor anmält sig inom stipulerad tidsram. Men så klart så ramlade det in några efteranmälningar, så vi var fram till i morse uppe i 16 personer. Ja, så nyss kom första återbudet... orsaken till det vet jag inte,då jag bara fick ett sms ifrån en av kollegorna som är medarrangör till träffen. Kan inte förstå att det skall behöva vara så svårt att läsa och följa tydliga direktiv, men vet att det är just så. Jag kan förstå att folk drar sig för att ta på sig att ordna något då många inblandade gör att tillvaron blir en smula besvärlig för en. Suck, men jag hoppas ändå att vi som kommer gör det till en trevlig kollega träff. Tycker också att det är viktigt att vi kollegor inom vårt skrå träffas utanför yrket. Meningen med träffen är att verksamma inom det privata och landstingsdrivna vården både specialisterna och det allmänutövande skall träffas och prata för att få ansikten på remisser och remiss svar. Då man normalt saknar sådana möten. Träffen är nöjesrelaterad och inget i utbildande syfte. Bara för att göra vår tillvaro mer synlig för varandra och lättare kanske ta telefonen och ringa upp en kollega när man behöver råd eller hjälp.

Eftersom jag kommit igång med den höga klagovisan så fortsätter jag i den andan. Igår ondgjorde jag mig över ett tv program som tydligen heter småstadsdrottningar, vi har ju en lokal förmåga med där som gett ytligheten ett ansikte och som tycker att hon gör en insats att sätta vår stad på kartan. I vår lokala morgontidning kunde jag läsa att människan fått en egen spalt att skriva om sig! Suck, vart är vi på väg? Men i denna spalt, var människan tvungen att rättfärdiga sig själv i sin tv insats. TV hade minsann klippt ihop programmet ofördelaktigt och framställt henne i mindre smickrande dager. Verkligen? Det har väl aldrig skett tidigare? Det är kanske det man behöver rådgivare och vänner för? Som kan hjälpa en att varna en för risken med sådana vinklingar? Sedan kan man ju misstänka att TV är duktiga på att se just sådana tendenser och vill framhäva sådant för att göra program intressant? Lite kul att den ytliga människan när hon tittade på sitt egna program insåg att hon var patetisk. Jag vägrar konsekvent se programmet men läste vad den ytliga människan skrev i lokaltidningen. Ja, hon ska inte få uppta min tid mer, då hon egentligen är tämligen ointressant och inte mer märkvärdig än någon annan av oss. Bara kanske lite mer innehållslös kanhända, men med stort bekräftelse behov. Människan var även med i ensam mamma söker..

"Dagens pic"- Utslagsplatsen på 16:e tee på golfbanan nära oss. Härlig dag för 2veckor sedan med fint ljus. Idag har vi också sol och en fin dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar