fredag 19 oktober 2012

Girighet

Jag har sagt det förr, ibland möter man små människor. Små människor i sin egenskap av att inte besitta klokhet, empati och andra bra medmänskliga förmågor. Man får försöka tänka så, att de kan inte bättre. Men man kan onekligen bli provocerad och det kan vara väldigt svårt att lätt tänka " de kan inte bättre".

Det finns en människa/or som bara nyttjar andra utan att för den skull ge något tillbaka. Denna grupp struntar i att gratulera sitt syskon på dennes jämna födelsedag. Man har långt i förväg tackat ja till överraskningskalaset, men struntar sedan i det helt. Denna "någon" åker  istället på semester och nyttjar sitt syskons kontakter i landet för att bo där kostnadsfritt. Dessa personer låter "någon m sitt bihang" bo där, men hör av sig till syskonet och är lite undrande. "Någon" fortsätter sedan att systematiskt komma i kontakt med dessa personer i förhoppning att kunna bo där fritt även vid deras nästa resa till landet. Man har nu inte ens i förväg berättat att man önskar bo hos syskonets bekanta, utan åker till landet ifråga och ringer sedan därifrån ifrån sitt hotell och frågar om man kan få komma över på ett besök. Det går bra, men då säger "någon","- bra då checkar vi ut ifrån hotellet och stannar hos er", ja det går nu inte bra, så de blir nekade och får ta in på ett annat hotell.

Denna "någon" är en person som när denne blir ifrågasatt, skriker, gapar och går på personangrepp. Detta har gjort att ingen i "någons" närhet säger ifrån, av den anledningen att det fungerar inte. Det komiska i det hela är att den "giriga någon" är så omdömeslös att "det" till syskonets vänner i annat land, sitter och pratar illa om syskonets familj. Vilket vännerna i annat land, låter komma fram till berörda personer. "Någon" har bara en tagande relation till sitt syskon, hör av sig när "någon" behöver något som gynnar "någon". Som utrustning till "någons" fritidsintresse eller möjlighet att utnyttja fritidsintresset "någon" har. Syskonet är en snäll person och har inga problem med att dela med sig av sina saker. Men om man bara tar och tar så blir man tärande, bra om man då ibland ger något tillbaka för jämvikten i en relation. "Någon" har även barn med en person som tyvärr avled. Den avlidna personen har en mormor på sin sida som har en önskan att få träffa den avlidna personens barn innan denna mormor själv avlider då hon är till åren kommen." Någon" ogillar mormodern så till den grad att att "någon" förvägrar barnen och mormodern att träffas. "Någon" är en mycket liten människa, inte till kroppsstorlek eller i röstvolym. Jag försöker tänka så. "Någon" kan inte bättre, "någon" har inte de resurserna. "Någon" vill bara ha och vill gärna ha mer. "Någon" rättfärdigar säkert sitt sätt utifrån dennes värderingar, precis som ni läsare gör och jag gör utifrån våra värdering. Rätt eller fel blir i betraktarens ögon.

"Dagens pic"- Vargspår ifrån i våras när jag och min syster var ute och sprang ute på en myr. Aldrig sett varg eller vargspår i vilt tillstånd. Förstår nu när folk i tidningar ger uttryck för rädsla när varg setts nära deras hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar