måndag 8 oktober 2012

Organisera sig

Måndag rullade igång och iväg snabbt. Måndagar ringer det ofta mycket på efter helgen till arbetet, det är tider som skall ändras och akuta bekymmer som uppstått under helgen. Men på det hela rullade det på bra. Inte mycket blev som det var planerat i tidbok men allt löste sig. Jag hann till och med iväg mellan två patienter att lämna in favorit skinnstövlarna på omklackning. Med en bra sköterska som håller ställningarna åt en så underlättas tillvaron.

Denna vecka är fylld av möten, både i yrkets regi men även skola och sonens fritids aktiviteter på kvällstid. Så blir det ibland, ibland ramlar det mer över en. Då får man försöka fokusera och organisera upp sig. Det mesta löser sig. Man får försöka lägga sin energi där man kan hämta hem den igen. Försöker i möjligaste mån ta tag i saker eller problem direkt. Man ska inte släppa på " surdegar" de tar bara energi när de ligger där olösta i huvudet och inte blir de lättare eller roligare av att legat till sig. Nej jag tar tag i det direkt så får man de snabbare ur världen, som vissa möten t.ex.

" Dagens pic", en parallell gata på 5:th avenue, Manhattan NY. Passar in som symbol över dagen ibland. Tänker på bildens innehåll. Arbets skyltar som håller upp stoppflagga, en skylt med en som gräver, ljussignal för övergångs ställe som lyser och visar att nu får man gå, kontraproduktivt till arbetsskylt som säger stopp, en arbetare som tittar medan en kollega kommer med verktyg. Ångar ur marken och i skyltfönstret bakom är det rea! Så är ju tillvaron ibland, lätt kaotiskt, kontraproduktiv information eller planering. Ska man gå eller stanna kvar? Vem gör gör vad? Ja, jag tar tag i veckans första möte. Jag börjar där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar